top mobile web site generator software

LÄNSMANS LAG

Ett lageröl som omvänder den mest motsträviga ”stor stark”-drickaren. Fylligt, smakrikt och en riktig törstsläckare. Om du inte provat ett mikrobryggt öl tidigare så är det dags.

"När strupen skola klaras och sinnet skärpas. När drycken, ehuru måttligt jäst, icke må hindra en fast hand, ej heller det ansvar ämbetet hedrar. Städse vid din sida. Sådan äro Länsmans Lag."

LÄNSMANS 
LAG

5,3 vol% | 21 IBU

INGREDIENSER:

Vatten: Slottskällan på Jordberga gods.
Malt: Pilsner, Carapils, Munich, Karamell.
Humle: Perle och Saaz.
Jäst: Tysk lagerjäst.

PASSAR TILL:

Mat: Pizza, kyckling, grillat, hamburgare, skaldjur, friterat
Ost: Lagrade ostar, Cheddar (stark).

SYSTEMBOLAGET

"Maltig smak med inslag av apelsin, ljust bröd och sirap."

Länsmans Lag finns i Systembolagets butiker i Trelleborg och Skurup samt i beställningssortimentet.

TILL LÄNSMANS LAG PÅ SYSTEMBOLAGET

"Toppklass!"

"Cloudy, sweet. Some honey in among the flavours. A good lager."

"A sweer and smooth Munchener. A proper beer, a lager dont´t have much more to give..."

"En av de bättre i sin stil. Inte för mjölig textur, bra balanserad humle. En riktigt bra öl, helt enkelt."

"Delikat till kräftorna och Västerbottenpajen. Stolt och glad att ha bryggeriet i kommunen."

"Smakrik och maltfyllig lager med inslag av honung, sirap och torkad frukt. Riktigt trevlig."

LÄNSMANS LAG MED MÜNSTER- GÉROMÉ, APRIKOSKOMPOTT OCH ROSTADE PINJENÖTTER.

Den framträdande smaken av Münster-Géromé gifter sig med det maltiga, ljusa lagerölet och den söta aprikoskompotten. Med de rostade pinjenötterna blir det underbart.

ÖL & OST

Öl och ost passar utmärkt ihop. Precis som med vin gäller det att kombinera drycken med rätt sorts ost för att få den lilla extra smakupplevelsen. Där smakerna gifter sig i munnen.

Experimentera och testa gärna själv med olika öl- och ostkombinationer och hitta dina egna favoriter.

MUNSTER-GÉROMÉ

Krämig fransk kittost av opastöriserad komjölk.


LÄNSMANS LAG

Ett ljust lageröl. Maltigt och lättdrucket.

APRIKOSKOMPOTT MED ROSTADE PINJENÖTTER

150 g torkade aprikoser

1 kvist grovhackad, färsk rosmarin

1 dl vatten

1/2 dl honung

Citronsaft

Pinjenötter


Skär aprikoserna i små bitar. Koka dem under lock på svag värme med rosmarin, citronskal, vatten och honung i cirka 5 minuter tills aprikoserna mjuknat. Lägg pinjenötterna i en torr, varm panna. Rör hela tiden så att nötterna får fin färg utan att brännas. Servera i rumstemperatur.

Checka gärna in våra öl på Untappd och berätta vad du tycker om dem.

Untappd